Tarom

Tarom Logo

Societatea Comerciala – Transporturile Aeriene Române SA – TAROM este principala companie aeriană din România, cu o îndelungată tradiție în domeniu.

Compania Tarom isi are originile din 1920 cand a fost infiintata Compania Franceză-Română pentru Navigația Aeriană si apoi in 1954 reinfiintat ca si Tarom. Nouazeci si cinci la suta (95%) din TAROM este deținut de Guvernul român (Ministerul Transporturilor). Compania aeriana a transportat aproximativ 2,3 milioane de pasageri în 2012, cu un factor mediu de ocupare de 66%.

Logo-ul TAROM, reprezentând o rândunică în zbor, a fost folosit pe toate aeronavele TAROM din 1954. În 1970 logo-ul de pe coada a fost vopsit în rosu. Schema de culori de azi a fost introdusa în 2006 pe modelul de avion A318 si este o versiune ușor modificată a celui precedent, cu un logo-ul supradimensionat pe coada avionului, iar păstăile de motor, de asemenea, vopsite în albastru închis.

2004 este primul an în care compania a avut profit, revenindu-și după o perioadă foarte dificilă, în care a suferit pierderi din cauza rutelor neprofitabile. Compania Tarom este controlată în proporție de 96,7% de Ministerul Transporturilor, ceilalți acționari fiind SIF Muntenia, Compania Națională Aeroportul București Otopeni și ROMATSA[4]. Este membru al alianței Skyteam. Compania a avut o cotă de piață de 34% în anul 2007 și aproximativ 30% în anul 2008[5].

În anul 2010 Tarom a transportat 2,2 milioane de pasageri. Compania aeriană a aderat la SkyTeam din 25 iunie 2010.

tarom

Aeronava Tarom aterizand in Bucuresti

Don't be shellfish...Email this to someonePrint this pageTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInDigg thisPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr

Comments are closed.