Lufthansa

Lufthansa Logo

Deutsche Lufthansa AG este un grup aviatic global, grup infiintat in 6 Ianuarie 1926, reînființata in 1953 sub numele de LUFTAG. Din 1954, compania si-a schimbat numele in Lufthansa asa cum este cunoscuta global. Compania are sediul in Koln, Germania si hub ca baza operativa aeroportul Frankfurt. Grupul opereaza in cinci sectoare de activitate, fiecare dedicat sa ofere standarde ridicate de calitate. Cele cinci unități: afaceri pasageri aerieni, logistica, MRO (reparare, intretinere si reconditionare), catering și servicii IT – toate joaca un rol de lider în industria în care își desfășoară activitatea. Grupul Lufthansa include un total de mai mult de 400 de filiale și companii asociate.

Ambasadorul aerului German – Deutsche Lufthansa rivalizează cu cele mai mari companii aeriene din lume. Operează cu aproximativ 400 de filiale și companii afiliate, grupul de aviație globală conducand cea mai mare companie aeriană de pasageri din Europa.

Lufthansa aeroport Otopeni

Avion Lufthansa la poarta de imbarcare din aeroportul Otopeni

Lufthansa operează o flotă de mai mult de 700 de aeronave care zboară cu pasageri in aproximativ 280 de destinații din mai mult de 100 de țări din întreaga lume. Segmentul de logistica este, de asemenea, un lider de piață în transportul internațional de transport aerian prin Lufthansa Cargo. Alte segmente principale de afaceri ale grupului face în întreținere, reparare și recondiționare (MRO) servicii prin Lufthansa Technik, servicii de catering avion prin LSG Sky Chefs, și servicii IT prin intermediul Lufthansa Systems.

Nivelul de ocupare in 2009 a fost de 78% pentru pasageri si 60,3% a reprezentat nivelul de utilizare al al spațiilor cargo ale avioanelor de marfa.

Avion Lufthansa decoland

Don't be shellfish...Email this to someonePrint this pageTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInDigg thisPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr

Comments are closed.