British Airways

british airways logo

Logo British Airways

British Airways este ambasadorul aerului Englez si cea mai importanta companie aeriana din regiune. Ea a fost fondata la 31 Martie 1974 prin unirea a 4 companii nationale.

Baza principală British Airways este hub-ul Aeroport Londra – Heathrow din vestul Londrei, dar are de asemenea, o prezență mare la Aeroportul Gatwick cat si o bază la London City Airport, prin filiala sa BA Cityflyer.

British Airways este cea mai mare companie aeriană cu sediul în Regatul Unit, în ceea ce privește dimensiunea flotei, zboruri internaționale, precum și destinații internaționale și a fost, până în 2008, cea mai mare companie aeriană ca număr de pasageri. Compania aeriană a transportat peste 34,600,000 de pasageri în 2008, dar easyJet, un operator de transport rival, low-cost a efectuat zboruri  cu 44,500,000 pasageri in acel an, depasind British Airways pentru prima dată.

British Airways si Iberia  P au fuzionat în ianuarie 2011, cu conditia sa isi pastreze logourile amandoua,

Fuziunea BA cu Iberia

Avion British Airways & Avion Iberia

formând Airlines Group International, una dintre cele mai mari companii aeriene din lume. Concernul British Airways este a treia companie ca mărime în Europa după Air France-KLM și Lufthansa.

Flota companiei este formata din  256 aparate destinate pasagerilor, majoritar avioane Beoing si Airbus. British Airways va avea de asemenea livrat primul Airbus A380 produs în iulie 2013 cu alte trei avioane Airbus A380 în serviciu până la sfârșitul anului . Aeronava  va începe servicii regulate de zbor de la Los Angeles, pe 15 octombrie 2013, urmată de Hong Kong, de la data de 15 noiembrie 2013.

Coada unui avion BA

Coada unui avion British Airways, purtatoarea steagului Englez ca si ambasador al aerului

Entitatile aeronautice combinate, International Airlines Group, din care BA face parte, operează peste 400 de aeronave, transportă peste 62 de milioane de pasageri anual, și servește mai mult de 200 de destinații in jurul lumii.

Beoing 747-400 British Airways

Beoing 747-400 British Airways

Don't be shellfish...Email this to someonePrint this pageTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInDigg thisPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr

Comments are closed.