Blue Air

Blue AirBlue Air Transport Aerian SA este o companie aeriana low cost fondata in 2004 cu sediul in Sectorul 1, București, România, care operează cea mai mare parte in aeroportul București-Henri Coandă.

La infiintarea sa, Blue Air a operat curse București-Timișoara , deși acest lucru a fost întrerupt in martie 2005 din cauza cererii reduse și de concurența TAROM – Căile Ferate Române. Blue Air a inceput zborurile interne pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca de la București la 29 octombrie 2006, operat cu un Boeing 737.

Anul trecut compania Blue Air a sarbatorit 8 ani de existenta si mii de zboruri cu succes.
Prima aeronava Blue Air decola pe 13 decembrie 2004 de pe aeroportul Bucuresti Baneasa – Aurel Vlaicu cu destinatia Timisoara. De atunci aeronavele Blue Air au parcurs sute de mii de kilometri, ajungand sa zboare pe cele mai mari aeroporturi din Europa.
De la Lisabona la Dublin, de la Larnaca la Paris si de acolo la Bacau, aeronavele Blue Air brazdeaza in fiecare zi cerul.

La 12 aprilie 2013, administrația BlueAir a făcut public faptul că societatea este de vanzare.

Pe 17 mai 2013, un comunicat de presa a fost emis anunțănd că operațiunile de zbor BlueAir Transport Aerian SA va fi transferat la Managementul companiei aeriene Solution SRL, o companie estimata cu afaceri de un milion de EUR. Noua companie este înregistrată în România de 4 acționari, 2 români cu 33% actiuni fiecare (ambii piloți BlueAir) și 2 alți români, cu 17% actiuni fiecare. Compania va rămâne in continuare 100% o compania românească cu capital privat. Tranzactia este încă in aprobare de creditori, deși compania a câștigat licitația.

Potrivit unui nou comunicat de presă pe 19 mai, noua companie va prelua pe deplin activitatea în maxim 30 zile. Noii actionari au cerut lui Gheorghe Racaru, unul dintre fondatorii mamă ale societății vechi să rămână pe poziția de CEO. Noua Compania proiectează o modernizare a flotei în anii urmatoari. Actionarii sunt experti in aviatie cu experiență în domeniu și un management orientat spre dezvoltarea companiei.

Compania Blue Air a avut afaceri de 150 de milioane de euro în 2012 și un factor de încărcare de 92%.

Don't be shellfish...Email this to someonePrint this pageTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInDigg thisPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr

Comments are closed.