Cetatenii romani care calatoresc la Istanbul sunt recomandati sa evite zona centrala a orasului

MAE precizeaza, printr-un comunicat de presa, ca in zona central-turistica a orasului Istanbul au avut loc proteste violente în Turcia pentru un parc. Fortele de ordine au fost nevoite sa foloseasca gaze lacrimogene si tunuri de apa pentru inlaturarea acestora, ranind zeci de persoane.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care calatoresc la Istanbul să evite zona centrală a orasului – Taksim, Beyoglu, Harbiye, Besiktas -, precum si hotelurile aflate in aceasta zona, unde au loc proteste, circulatia fiind restrictionata.

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat sâmbătă că va merge înainte cu proiectul de reamenajare a Pieţii Taksim din Istanbul, în pofida protestelor în cursul cărora sute de persoane au fost rănite, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres. “Vom reconstrui cazarma militară” prevăzută în proiect, a afirmat Erdogan într-un discurs ţinut la Istanbul.

Premierul i-a somat totodată pe manifestanţii reuniţi sâmbătă în Piaţa Taksim să oprească “imediat” confruntarea cu forţele de ordine, în a doua zi de proteste violente împotriva guvernului său, precizează AFP.

“Le cer protestatarilor să-şi oprească imediat acţiunile (…), pentru a evita provocarea mai multor neplăceri vizitatorilor, pietonilor şi comercianţilor”, a adăugat Erdogan.

 

UPDATE 5 Iunie:

MAE informează cetăţenii români că la Istanbul continuă manifestaţiile în piaţa Taksim şi în alte cartiere, inclusiv în partea asiatică.

Pe fondul grevei din sectorul public, care se desfăşoară în zilele de 5 şi 6 iunie 2013, şcolile şi spitalele sunt închise. În seara zilei de 5 iunie, se anunţă o nouă manifestaţie de protest în piaţa Taksim, în contextul sărbătorii religioase Kandil (noaptea rugăciunilor), menţionează sursa citată.

 

Don't be shellfish...Email this to someonePrint this pageTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInDigg thisPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr
This entry was posted in News. Bookmark the permalink.

Comments are closed.