Air France-KLM cumpara 25 avioane Airbus A350

Airfrance KLM sunt incantati de noul Airbus A350-900 ce va fi echipat cu motoare Trent Rolls-Royce XWB. Acesta este singurul motor disponibil cu care se poate echipa avionul de către producător. Cu cele mai recente tehnologii, motorul Trent XWB va contribui în mod semnificativ la performanța avionului Airbus A350.

Acest aparat de zbor are un consum redus de combustibil cu peste 15% fata de alte aeronave curente și, de asemenea, sunt reduse în mod semnificativ emisiile de zgomot și gaze, confirmând angajamentul Grupului pentru mediu și dezvoltare durabilă *. Air France KLM face parte din programul de emisii reduse “Dow Jones Sustainability Index” din 2004, unde a fost lider in sectorul de “Transport și petrecerea timpului liber”  în ultimii patru ani.

În plus, Air France-KLM a semnat astăzi un memorandum de înțelegere cu Rolls-Royce la dotarea A350 cu motoare Trent XWB, inclusiv o secțiune pentru întreținerea lor de către Air France Industries KLM Engineering & Maintenance. Divizia de întreținere a aeronavelor grupului aviatic intenționează să fie pe piață pentru serviciile de mentenanta si reparare a acestor motoare.

Acest contract cu Airbus finalizează comanda ferma pentru 50 de aeronave noi dintre care  25 Airbus A350-900S și 25 Boeing 787-9  anunțate  din septembrie 2011. În luna decembrie 2011, Air France-KLM au semnat, de asemenea, un contract de a achiziționa alte 25 de comenzi ferme pentru Boeing 787-9.

Aceasta comanda comuna de avioane de cursă lungă între Air France si KLM isi propune sa inlocuiasca aeronava 200/350 – scaune în prezent în cadrul flotei, pe termen mediu și, de asemenea, are scopul de a susține creșterea Grupului. Aceste achiziții sunt concepute pentru a fi amortizate in operare de fluxul de numerar al Grupului începând cu 2016.

Pe baza planului de flota provizoriu, primul 787-9 aeronava Boeing va intra în serviciu cu KLM, în 2016 și primul A350-900 va intra în serviciu cu Air France în 2018. În viitor, cele două companii aeriene vor opera ambele tipuri de aeronave.

 

(*) crestere neutra de emisii CO2 din anul 2020.

Don't be shellfish...Email this to someonePrint this pageTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInDigg thisPin on PinterestShare on RedditShare on Tumblr
This entry was posted in News. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *